
By: Geeta (offline) Sunday, October 30 2011 @ 03:36 AM CDT (Read 1009 times)



Geeta 
Help me with this question...
Yili, Lynn and Devi went shopping. Yili spent 0.25 of the total amt Lynn and Devi spent, while Devi spent 4/11 of the total amt Yili and Lynn spent. Lynn spent $37.50 more than Yili. If Lynn had $90 before she went shopping what fraction of the money did she spend? Express your answer in simplest form.

Newbie
Registered: 12/31/06 Posts: 12





By: sokechan (offline) Sunday, October 30 2011 @ 04:04 AM CDT



sokechan 
Y : L : D
1 4 )
( 11 ): 4

3 : ( 12 )
( 11 ): 4

3 : 8 : 4
5 u = 37.5
8 u = 60
60/90 = 2/3

Junior
Registered: 02/25/11 Posts: 23





By: sokechan (offline) Sunday, October 30 2011 @ 04:05 AM CDT



sokechan 
Sorry, the colon and bracket turned into a sad face...

Junior
Registered: 02/25/11 Posts: 23





By: GIM (offline) Sunday, October 30 2011 @ 04:39 AM CDT



GIM 
This could be clearer.
Y : L + D
1: 4 (1+4=5units)
Change the total units to 15 by multiplying 3 to each
1x3 : 4x3
3 : 12(3+12=15units)*
D : Y + L
4 : 11(4+11=15units)*
Y 3units
D 4units
L 1534= 8units
LY : 8u3u =5u
5u$37.50
1u$37.50/5 =$7.50
Lynn spent8u x $7.50= $60
If she had $90,
Fraction spent : 60/90 =2/3 (answer)

Regular Member
Registered: 11/07/10 Posts: 70





By: Geeta (offline) Sunday, October 30 2011 @ 04:44 AM CDT



Geeta 
Thanks a lot to both of you....

Newbie
Registered: 12/31/06 Posts: 12



