Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Friday, November 24 2017 @ 09:00 AM CST
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters
 Percentage
   |  Printable Version
By: cynqsh66 (offline)  Wednesday, February 01 2012 @ 11:54 PM CST (Read 1419 times)  
cynqsh66

Hihi,

Can someone help me the following questions.

1.)Sweetie Shop sold fruit candies, milk candies and mint candies. 43% of them were fruit candies and 228 were candies. There were 50% fewer milk candies than mint candies. How many percent more fruit candies than milk candies were there? Leave the answer correct to the nearest percent.

2.)At a concert 30% of the audience were children. The number of men was 10% more than the number of children. There were 222 women at the concert. How many people attended the concert.

Thank you very much.

cynqsh66

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 11

Profile Email    
   
By: awyw1201 (offline)  Thursday, February 02 2012 @ 04:22 AM CST  
awyw1201

Quote by: cynqsh66

Hihi,

Can someone help me the following questions.

1.)Sweetie Shop sold fruit candies, milk candies and mint candies. 43% of them were fruit candies and 228 were candies. There were 50% fewer milk candies than mint candies. How many percent more fruit candies than milk candies were there? Leave the answer correct to the nearest percent.

2.)At a concert 30% of the audience were children. The number of men was 10% more than the number of children. There were 222 women at the concert. How many people attended the concert.

Thank you very much.

cynqsh66




1) I think u miss out some info in the second sentence in Qn 1. "43% of them were fruit candies and 228 were (what type?) candies."



2) 10% more men than children means
110% x 30 = 33% (men)

100%-33%-30%= 37%-------222
100%-------222/37 x 100 = 600

Ans: 600 people

Big Grin

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 07/08/11
Posts: 87

Profile Email    
   
By: cynqsh66 (offline)  Tuesday, February 07 2012 @ 07:16 PM CST  
cynqsh66

Hi awyw1201,

Thanks you for helping.

The other question shld b 228 milk candies.

cynqsh66

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 11

Profile Email    
   
By: awyw1201 (offline)  Tuesday, February 07 2012 @ 07:50 PM CST  
awyw1201

1.)Sweetie Shop sold fruit candies, milk candies and mint candies. 43% of them were fruit candies and 228 were milk candies. There were 50% fewer milk candies than mint candies. How many percent more fruit candies than milk candies were there? Leave the answer correct to the nearest percent.

Compare % for milk and mint

Milk: Mint----50%: 100%

50%---228 (milk)
100%---456 (mint)

57%---228 + 456 =684
1%----684/57=12
43%---12 x 43 =516 (fruit)

Diff btw fruit and milk----516-228=288

288/228 x 100 ~ 126%

Ans: 126% more


Big Grin

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 07/08/11
Posts: 87

Profile Email    
   
By: cynqsh66 (offline)  Wednesday, February 08 2012 @ 05:48 PM CST  
cynqsh66

Hi awyw1201,

Thank you very much.

cynqsh66

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 11

Profile Email    
   
By: awyw1201 (offline)  Wednesday, February 08 2012 @ 07:34 PM CST  
awyw1201

You are most welcome Wink

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 07/08/11
Posts: 87

Profile Email    
   


 All times are CST. The time is now 09:00 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content