
Forum Index > Test Paper Related > Primary 6 Matters  
Nanyang P6 CA1 2011 
  Printable Version 

sundarshoba  
Please help to solve Question 12 of Paper2 : Leon bought some terrapins and guppies for a total of $96. He bought 3times as many guppies as terrapins. He paid $30 more for the terrapins than for the guppies. Each terrapin cost of $10.4 more than each guppy. a) How many terrapins did he buy? b) What was the cost of each guppy? Please draw model as well thanks 
Chatty
Registered: 12/31/06 




awyw1201  
Quote by: sundarshoba
Please help to solve Question 12 of Paper2 : Leon bought some terrapins and guppies for a total of $96. He bought 3times as many guppies as terrapins. He paid $30 more for the terrapins than for the guppies. Each terrapin cost of $10.4 more than each guppy. a) How many terrapins did he buy? b) What was the cost of each guppy? Please draw model as well thanks Cost of guppies(9630)/2=33 Cost of terrapins33+30=63 3 units of guppies$33 1 unit of guppy$33/3=$11 1 unit of terrapins$63 Diff between 1u of terrapins and 1u of guppies$63$11=$52 Diff between 1 terrapin and 1 guppy$10.40 Thus, 1 u$52/$10.40=5 Ansa) 5 terrapins No. of guppies5x3=15 Cost of 1 guppy$33/15=$2.20 Ansb) $2.20 
Regular Member
Registered: 07/08/11 




All times are CST. The time is now 01:12 pm. 

