Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Friday, August 18 2017 @ 03:15 PM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 P5 Maths
   |  Printable Version
By: Achiever (offline)  Thursday, February 16 2012 @ 12:50 AM CST (Read 1317 times)  
Achiever

Anyone can solve these problems?

1. Bala bought a watch for $315. He paid the cashier in $10 and $5 notes.
If there were 41 dollar notes altogether, how many $5 notes were there?

2. Miss Ang buys some sweets. If she gives 3 sweets to each pupil, she will have 12 sweets left.
If she gives 4 sweets to each pupil, she will need 24 sweets more.

a) How many pupils are there?
b) How many sweets does she have?


3. If Wanwan gives Jingjing $24, they will have the same amount of money.
If Jingjing gives Wanwan $24, Wanwan’s money will be 9 times as much as that of Jingjing’s remaining money.
How much does Wanwan have at first?

4. 3 similar staplers and 4 similar hole-punchers cost $36.
1 similar stapler and 3 such hole-punchers cost $22.
Find the cost of 1 stapler?

Forum Newbie
Newbie


Registered: 02/15/12
Posts: 9

Profile Email    
   
By: achieve_goal (offline)  Thursday, February 16 2012 @ 06:22 AM CST  
achieve_goal

Q1. The answer is:

$10 notes: 22x10=220

$5 notes: 19x5=95

22+19=41 dollar notes

$220+$95=$315

Ans: 22 ten dollar notes

19 five dollar notes

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 09/14/11
Posts: 102

Profile Email    
   
By: awyw1201 (offline)  Thursday, February 16 2012 @ 06:50 AM CST  
awyw1201

1) suppose all 41 notes are $5 notes
41x 5=205
315-205=110(diff)
10-5=5(diff btw one $10 and one $5)
110/5=22 (no. of $10 notes)
41-22=19

Ans: 19 $5 notes



2)
a)let the no. of children be 1u.
3u + 12= 4u - 24
1u= 36

b) 3 x 36 + 12= 120

Ans:a) 36 pupils. b) 120 sweets


3) W gives $24 to J-----W has $48 more than J at first
J gives $24 to W---- W has 9 times as much as J
8 u= 24 + 48 + 24 = 96
1u = 12
12 + 24 + 48 = 84

Ans: $84


4) 3S + 4H = 36-----(1)
1S + 3H = 22-----(2)
(2) x 3----3S + 9H = 66----(3)
Compare (1) and (3), we have
5H = 30
1H= 6
3H=18
Sub that into (2), we get
1S=22-18= 4

Ans: $4



Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 07/08/11
Posts: 87

Profile Email    
   
By: Achiever (offline)  Thursday, February 16 2012 @ 07:15 PM CST  
Achiever

Thanking your for helping to solve Big Grin

Forum Newbie
Newbie

Registered: 02/15/12
Posts: 9

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 03:15 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content