
By: Achiever (offline) Wednesday, February 22 2012 @ 12:06 AM CST (Read 3215 times)



Achiever 
Please help to solve.
1) Tony had an equal number of chocolate cookies and walnut cookies. He sold 66 chocolate cookies. He had 4 times as many walnut cookies as
chocolate cookies left. How many cookies did he have at first?
2) At a school funfair, Mrs Sanimin's class sold 25 litres of orange juice. The orange juice was sold in cups containing 200ml and 300ml. An equal number
of cups containing 200ml and 300ml were sold. How many cups of orange juice did her class sell?
3) Alan scores a total of 14 points for attempting 15 questions in a Maths quiz. For every correctly answered questions, Alan gets 2 points. For every
wrong answer, he loses 2 points. How many questions has he answered correctly?

Newbie
Registered: 02/15/12 Posts: 9





By: tlk (offline) Wednesday, February 22 2012 @ 09:55 AM CST



tlk 

Newbie
Registered: 10/21/11 Posts: 14





By: Achiever (offline) Wednesday, February 22 2012 @ 07:31 PM CST



Achiever 

Newbie
Registered: 02/15/12 Posts: 9





By: sokechan (offline) Friday, February 24 2012 @ 10:19 PM CST



sokechan 
You could also use the supposition method for Q3.
Assume: 15 x 2 = 30
Subtract: 30  14 = 16
Add(sometimes subtract when both are positive): 2 + 2 = 4
Divide: 16 / 4 = 4
15  4 = 11

Junior
Registered: 02/25/11 Posts: 23



