Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Thursday, October 19 2017 @ 03:56 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters
 Savings Problem Sum
   |  Printable Version
By: rpgwwk (offline)  Wednesday, March 14 2012 @ 11:20 AM CDT (Read 875 times)  
rpgwwk

Please help:

Jack and Jill each saved a fixed amount of money every day. Jill, who started saving earlier, saved $3 each day. By the 20th day of Jill's savings, Jack had saved $20. By the 26th day of Jill's savings, Jack had saved $44.
(a) How much did Jack save each day?
(b) On which day of Jill's savings would their total savings be $164?

Thank you in advance!

Forum Newbie
Newbie

Registered: 09/27/11
Posts: 6

Profile Email    
   
By: GIM (offline)  Saturday, March 17 2012 @ 06:12 AM CDT  
GIM

Day-----------------20th--------------26th

Jill savings----(20x3=$60)-----(26x3=$78)

Jack savings------$20-------------$44

a)
From 20th to 26th----> 6days
Diff in Jack savings--> $44 - $20 =$24
Jack's savings --------> $24 / 6 = $4 each day

b)
Sum of Jill +Jack savings on 26th day----> $78 + $44 = $122
Sum of Jill + Jack savings each day ------> $3 + $4 = $7
Difference in total savings--------------------> $164 - $122 = $42
Number of days---------------------------------> $42 / $7 = 6
6 days from 26th -------------------------------> 26 + 6 = 32th day

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 11/07/10
Posts: 70

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 03:56 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content