Welcome to Test-paper.info
Thursday, January 18 2018 @ 03:24 AM CST
 Select a Forum » General Chat » Primary 1 Matters » Primary 2 Matters » Primary 3 Matters » Primary 4 Matters » Primary 5 Matters » Primary 6 Matters » Question, Feedback and Comments » Education Classified
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters P6 math prob sum.pls help
 | Printable Version
 By: foreva13 (offline)  Friday, March 16 2012 @ 01:19 PM CDT (Read 1016 times)
foreva13

[file]

Newbie

Registered: 03/16/12
Posts: 2

 By: echeewh (offline)  Tuesday, March 27 2012 @ 08:36 PM CDT
echeewh

hi there,
Your image scan is not very clear. However, I believe this is the question:

Question:
Angela bought some plates and bowls in the ratio of 5:3. Each bowl cost 50 cents more than each plate. If she spent \$156 altogether and the amount she spent on the plates was \$24 more than the amount she spent on the bowls, how many bowls did she buy?

Worked solution:
Amount spent on Bowls ( B ) = ( 156 - 24 ) / 2
= 66
Amount spent on Plates (P) = 66 + 24 = 90

1u of P = 90 / 5 = 18
1u of B = 66 / 3 = 22

hence, for the same qty (1u ) of P and B, the amount difference ( B - P ) = 22 - 18 = 4

Given that each B cost 50cents more than each P, 1u --> 400 / 50 = 8

therefore, number of bowls = 3u --> 3 x 8 = 24
===================================================

Trust this helps.

Cheers,

Active Member

Registered: 04/21/11
Posts: 627

 All times are CST. The time is now 03:24 am.
 Normal Topic Locked Topic Sticky Topic
 New Post Sticky Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
 View Anonymous Posts Able to Post HTML Allowed Censored Content