Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Thursday, July 20 2017 @ 07:34 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 p5 maths problem sum
   |  Printable Version
By: lisatang (offline)  Tuesday, April 24 2012 @ 08:44 AM CDT (Read 10185 times)  
lisatang

Hi please assist thanks.



Forum Junior
Junior

Registered: 01/26/12
Posts: 19

Profile Email    
   
By: MathIzzzFun (offline)  Tuesday, April 24 2012 @ 05:22 PM CDT  
MathIzzzFun

Quote by: lisatang

Hi please assist thanks.





Hi

Q1. Sulin, Mary and Jim were given some funfair tickets to sell. Each ticket was sold at the same price. Sulin sold 1/3 of the tickets. Mary and Jim sold the remaining tickets in the ratio of 3 : 5. Jim sold 15 more tickets than Sulin. After all the tickets were sold, the 3 girls collected a total of $1350. Find the cost of each ticket.

Tickets sold by Sulin : Mary + Jim --> 1 : 2 = 4u : 8u
Sulin : Mary : Jim --> 4u : 3u : 5u
5u – 4u = 1u, 1u --> 15
Total number of tickets = 15 x 12 = 180
Cost of each ticket = $1350 ÷ 180 = $ 7.50

Q2. Mr. Tan went to the supermarket with some money. If he bought 50 kg of rice, he would need another $ 17.50. However, if he bought 32 kg of rice, he would have $24.80 left.
Find the cost of 1 kg of rice.
How much money did Mr. Tan have ?


50 kg – 32 kg = 18 kg
18 kg --> $ 24.80 + $ 17.50 = $ 42.30
1 kg --> $ 2.35

1 kg of rice cost $ 2.35

$2.35 x 32 + $ 24.80 = $ 100

Mr. Tan had $100.

cheers.

Forum Chatty
Chatty

Registered: 04/02/10
Posts: 36

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 07:34 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content