
By: love4monsters (offline) Friday, May 04 2012 @ 02:17 AM CDT (Read 941 times)



love4monsters 
Hi, hope someone can help
1. Mickey and Minnie started driving from the same starting point round a town in opposite direction. Each round is 135km, Mickey took 1.5hrs to complete one round. They met each other after every 54 mins and stopped only when they met at the starting point again. How many km would Mickey have driven?
2.Two jugs A and B contained some red and blue marbles, There were 600 red marbles and 200 blue marbles in Jug A, There were 480 red marbles and 200 blue marbles in Jug B. Some red marbles and blue marbles were transferred from Jug B to Jug A. In the end, there were twice as many red marbles as blue marbles in Jug A and 90% of the marbles in Jug B were red marbles. How many red marbles were transferred from Jug B to Jug A ?
Tks a million

Newbie
Registered: 05/03/12 Posts: 2





By: viper (offline) Friday, May 04 2012 @ 03:05 AM CDT



viper 
For the first one, i try to find how many times they meet till they meet back at the starting point based on Mickey's timing;
90 mins / 54 mins = 1.67
180 mins / 54 mins = 3.33
270 mins / 54 mins = 5
So on the 5th time they will meet at the starting point.
270 mins is 90 x 3. Therefore Mickey travelled 135km x 3 rounds = 405 km.
I hope this is correct.
Stuck at the second one. I tell ya, brain is rusty.

Newbie
Registered: 05/03/12 Posts: 1





love4monsters 
Tks for the solution for question 1, it finally make sense to me. Take yr time with question 2. Hope u can come up w the solution. Tks,

Newbie
Registered: 05/03/12 Posts: 2



