Welcome to Test-paper.info
Sunday, January 21 2018 @ 12:48 AM CST
 Select a Forum » General Chat » Primary 1 Matters » Primary 2 Matters » Primary 3 Matters » Primary 4 Matters » Primary 5 Matters » Primary 6 Matters » Question, Feedback and Comments » Education Classified
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters RGS -SA1 2011, Q17
 | Printable Version
 By: fanny6573 (offline)  Monday, May 14 2012 @ 08:46 PM CDT (Read 1662 times)
fanny6573

Varsha had some 20-cents & 50-cents coins. 7/8 of the coins were 20-cent coins & the rest were 50-cents.
After Varsha had spent \$72.50 worth of 50-cent coins and 5/7 of the 20-cent coins, she had 2/7 of the coins left.
Find the total amount of money Varsha left.

Thanks.

Junior

Registered: 07/19/10
Posts: 28

 By: kkkhai (offline)  Tuesday, May 15 2012 @ 03:20 AM CDT
kkkhai

Hello there (: It's just your luck that I love to challenge myself with these types of word problems. do take a look at the .jpeg attachment and I hope it helps.

Usually, I would spend time to verbally explain but since I can't do that here, I've jotted notes in BROWN ink for you.

http://dl.dropbox.com/u/29603635/RGS%20 ... %20Q17.jpg

Newbie

Registered: 04/30/10
Posts: 1

 By: echeewh (offline)  Tuesday, May 15 2012 @ 03:48 AM CDT
echeewh

Hey there,

Following pls find the worked solution:

<Before>
20cts: 7p
50cts: 1p

Total: 8p of coins.

<Process>
\$72.50 (of 50cts) and 5/7 of 20cts spent.
72.50 / 0.50 = 145 (50cts) spent.
Given that 2/7 of the total coins were left and initial total coins is 8p, we split 1p of these into 7 equal units (u); hence, giving (8 x 7) = 56u (initial total.

So we have ...

<Before>
20cts: 49u
50cts: 7u

<Process>
2/7 of 20cts coins left = (2/7) x 49 = 14u.
2/7 of total coins left = (2/7) x 56 = 16u.
Therefore, 50cts coins left = 16u - 14u = 2u

<After>
20cts: 14u
50cts: 2u

Knowing that 145 (50cts) coins were spent, we have ...
5u --> 145
1u --> 29

20cts: 14u --> 14 x 29 = 406
Amt (20cts): 406 x 0.20 = \$81.20

50cts: 2u --> 2 x 29 = 58
Amt (50cts): 58 x 0.50 = \$29

Total amt left = \$81.20 + \$29 = \$110.20

=============================================

Trust the above helps.

Cheers,
Edward

Active Member

Registered: 04/21/11
Posts: 627

 By: fanny6573 (offline)  Thursday, May 17 2012 @ 01:46 AM CDT
fanny6573

Thanks for the useful solution.

Junior

Registered: 07/19/10
Posts: 28

 All times are CST. The time is now 12:48 am.
 Normal Topic Locked Topic Sticky Topic
 New Post Sticky Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
 View Anonymous Posts Able to Post HTML Allowed Censored Content