Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Monday, October 23 2017 @ 06:43 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 P5 Math Problem Sum
   |  Printable Version
By: Tping (offline)  Sunday, June 03 2012 @ 05:21 AM CDT (Read 893 times)  
Tping

Hi, pls help to solve this question, thanks.


Mrs Kwan received $4 for every box of chocolate sold.
In addition, she would received an extra $15 for every 12 boxes of chocolate sold.
If she had received $3040, how many boxes of chocolates did she sell in all?

Forum Junior
Junior

Registered: 01/26/12
Posts: 25

Profile Email    
   
By: echeewh (offline)  Sunday, June 03 2012 @ 08:21 AM CDT  
echeewh

Hey there,

Following pls find the worked solution.


<Group method>

For every 12 boxes sold:
(4 x 12) + 15 = 63

Given that Mrs Kwan received $3040, we have ...

3040 ÷ 63 = 48 groups ( of 12 boxes )

Amount received = 48 x 63 = $3024
Remaining amount = 3040 - 3024 = $16

Given each box sold, Mrs Kwan received $4. Hence, we have ...

Number of boxes = 16 ÷ 4 = 4

Hence total boxes = (48 x 12) + 4 = 580

=========================================

Trust this helps.

Cheers,
Edward

Forum Active Member
Active Member

Registered: 04/21/11
Posts: 627

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 06:43 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content