Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Monday, December 11 2017 @ 02:54 PM CST
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters
 Speed Questions
   |  Printable Version
By: s_sudhar (offline)  Wednesday, August 01 2012 @ 01:19 AM CDT (Read 969 times)  
s_sudhar

Please help to solve the questions Q1 & Q2, Thanks

Forum Newbie
Newbie

Registered: 05/04/12
Posts: 5

Profile Email    
   
By: MathIzzzFun (offline)  Wednesday, August 01 2012 @ 11:29 AM CDT  
MathIzzzFun

Quote by: s_sudhar

Please help to solve the questions Q1 & Q2, Thanks



Q1...

Forum Chatty
Chatty

Registered: 04/02/10
Posts: 36

Profile Email    
   
By: echeewh (offline)  Thursday, August 02 2012 @ 09:32 PM CDT  
echeewh

Hey Sudhar,

Following pls find solution for your Q2:

Q2.

*** - Buffer space for alignment purpose
P: Starting Point
S(M) = [S(K) + 2] km/h
Time taken for M, K to reach respective positions from P is 4 hrs.
Distance apart (MK) = 32 km


|----------------------------|------------------------|
A **** <-| ************ P ****** |-> ******* B
******** M<---|------------------>K
************* R ** 32 km

Given the additional speed of M (2 km/h), it means M travelled a further 8 km than K in the same 4 hr duration from P.

Additional dist travelled by M (RM) = 2 x 4 = 8 km
Remaining dist apart (RK) = 32 - 8 = 24 km
RK is also the distance travelled equally by M,K in the same 4 hour duration.

PR = PK = 24 ÷ 2 = 12 km
So K travelled 12 km (from P) in 4 hours.
S(K) = 12 ÷ 4 = 3 km/h

==================================

Trust this helps.

Do let me know again should there be any clarification.

Cheers,
Edward

Forum Active Member
Active Member

Registered: 04/21/11
Posts: 627

Profile Email    
   


 All times are CST. The time is now 02:54 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content