Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Monday, August 21 2017 @ 01:36 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 Maths Question 23
   |  Printable Version
By: shirley wee (offline)  Saturday, August 04 2012 @ 03:36 AM CDT (Read 710 times)  
shirley wee

Urghh... This question is so complicated! Can you help me solve this question?

A group of pupils helped to sell tickets for their school's game carnival at a shopping mall. The number of boys at the mall was 4/5 of the number of girls. Each boy sold 8 tickets and each girl sold 3 tickets. The boys sold 153 more tickets than the girls.
(a) How many pupils were at the mall?
(b) If each ticket was sold for $5, how many money was collected from the sale of the tickets?

Thank you.

Forum Chatty
Chatty

Registered: 02/28/12
Posts: 68

Profile Email    
   
By: GIM (offline)  Sunday, August 05 2012 @ 03:42 AM CDT  
GIM

Proportion concept using Number x value method :

Boys is 4/5 girls
refering to :
Boys --> 4 units
Girls ---> 5 units

Tabulate the info as :

_________units___Value______Value units
Boys------- 4u --------8 tickets------- 4 x 8 = 32u
Girls-------- 5u ------- 3 tickets------- 5 x 3 = 15u
Difference in value units ---> 32 - 15 = 17 units

Therefore,
17 units -----> 153 tickets
1 units -------> 153 / 17 = 9 tickets

a) Total number of pupils ---> (4 + 5)units x 9 = 81 (refer to table for units of each)

b) Total tickets sold -------------> (32 + 15) x 9 = 423 tickets (refer to table for Value units)
then, total amount collected --> 423 x $5 = $2115

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 11/07/10
Posts: 70

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 01:36 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content