Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Saturday, February 25 2017 @ 02:29 PM CST
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 Pls help
   |  Printable Version
By: achieve_goal (offline)  Friday, August 17 2012 @ 04:59 AM CDT (Read 961 times)  
achieve_goal

Hi! Pls help with these questions! Big Grin

1. Vanessa, Hilton and Dolly were given a box of sweets. Vanessa took 1/3 of the sweets and another 20 from the box. Hilton took 0.5 of the remainder and another 40 from the box. Dolly took the remaining 30 sweets and so there were no more sweets left.

(a) How many sweets were there in the box at first?
(b) How many sweets did Hilton have finally?

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 09/14/11
Posts: 102

Profile Email    
   
By: awyw1201 (offline)  Friday, August 17 2012 @ 10:03 AM CDT  
awyw1201


Work backwards, 1/2 of the remainder--->40 + 30 = 70
Thus, remainder--> 70 x 2 = 140
So, answering part (b), we have Hilton---> 70 + 40 = 110

2/3 of the total number of sweets---> 140 + 20 = 160
1/3 ----> 160/2 = 80
3/3 ---> 80 x 3 = 240 ( ans for part a)

Ans: (a) 240
(b) 110

Big Grin

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 07/08/11
Posts: 87

Profile Email    
   
By: TEOTECKWAH (offline)  Saturday, August 18 2012 @ 01:32 AM CDT  
TEOTECKWAH

40 + 30 = 70
70 x 2 = 140
70 + 40 = 110
140 + 20 = 160

160/2 = 80
80 x 3 = 240
(a) 240
(b) 110
hope this can help Smile Question

Forum Newbie
Newbie

Registered: 09/23/09
Posts: 14

Profile Email    
   
By: achieve_goal (offline)  Monday, August 20 2012 @ 04:08 AM CDT  
achieve_goal

Thanks for your help! Big Grin

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 09/14/11
Posts: 102

Profile Email    
   


 All times are CST. The time is now 02:29 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content