Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Monday, October 23 2017 @ 01:03 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 2011 Rosyth School CA2 Maths Paper 2 Q15 & !16
   |  Printable Version
By: geniuskids (offline)  Sunday, August 19 2012 @ 09:07 AM CDT (Read 1193 times)  
geniuskids

Q15 : 4 children sold some charity coupons. Aida sold 3 times as many coupons as Bala. Cindy sold 58 more coupons than Aida. Dennis sold 153 more coupons than the total number of coupons sold by Aida, Bala & Cindy. The number of coupons sold by Dennis was also 685 more than Bala. What was the total number of coupons sold by the children?


Q16 : Sally bought some fish. 1/5 of all the fish bought were guppies. The ratio of the number of goldfish to the number of swordtails is 2:1. The prices of the fish were shown below:

Types of fish Cost of each type of fish
Guppies $1.20
Goldfish $2.30
Swordtails $1.80
She spent $116.80 in total. How many swordtails did she buy?

Forum Active Member
Active Member


Registered: 11/12/11
Posts: 169

Profile Email    
   
By: GIM (offline)  Monday, August 20 2012 @ 10:01 AM CDT  
GIM

Q15

D [___][___][___][___][___][___][___][_58_][___153___]
C [___][___][___][_58_]
A [___][___][___]
B [___]<------------------------685------------------------>

6 units -----------> 685 - (58+153) = 474
1 unit ------------> 474 ÷ 6 = 79
Total ------------> (7 + 3 + 3 +1) x 79 + (58 + 58+ 153) = 1375 coupons

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 11/07/10
Posts: 70

Profile Email    
   
By: GIM (offline)  Monday, August 20 2012 @ 10:25 AM CDT  
GIM

Q16

Guppies : 1/5T = 3/15 T
Remainder : 1 - 3/15 = 12/15 T

Goldfish : 2/3 remainder -----> 2/3 x 12/15 = 8/15 T
Swordtail : 1/3 remainder -----> 1/3 x 12/15 = 4/15 T


Ratio of Guppies : Goldfish : Swordtail is 3 : 8 : :-)
Tabulated as follows:

Guppies------3 units-------120¢--------360
Goldfish------8 units-------230¢-------1840
Swordfish----4 units-------180¢--------720
-----------------------------------------Total 2920 value units

2920 units -------------> 11680
1 unit --------------------> 11680 ÷ 2920 = 4
Nbr of swordtail -----> 4 units x 4 = 16

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 11/07/10
Posts: 70

Profile Email    
   
By: geniuskids (offline)  Wednesday, August 22 2012 @ 08:03 AM CDT  
geniuskids

Laughing Out Loud Thanks GIM, u are wonderful.

Forum Active Member
Active Member

Registered: 11/12/11
Posts: 169

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 01:03 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content