Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Friday, October 20 2017 @ 12:52 PM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 2011 Nanyang CA2 Maths Paper 2 Q13 & Q16
   |  Printable Version
By: geniuskids (offline)  Monday, August 20 2012 @ 07:38 AM CDT (Read 1634 times)  
geniuskids


Q16 : NY Primary School organised a 2-Day Charity FunFair. Admission tickets were sold to every visitor at a cost of $40. On the first day, 120 more children visited the funfair than adults. The number of children on the second day was 25% more than the number of children on the first day. The number of adults on the second day was 5% less than the number of adults on the first day. There were a total of 2570 people at the funfair on the second day.
(a) Find the number of adults at the funfair on the first day.
(b) What was the total sum of money collected from the sale of the admisssion tickets for both days?

Q13 : There were 420 children in a childcare centre. 20% of the children were girls. Then some girls were enrolled into the childcare centre and the number of girls became 0.4 of the total number of children in the childcare centre. How many additional girls were enrolled into the childcare centre?

Kindly assist ASAP! Many thanks

Forum Active Member
Active Member


Registered: 11/12/11
Posts: 169

Profile Email    
   
By: GIM (offline)  Monday, August 20 2012 @ 10:43 AM CDT  
GIM

Q13

Girls [__added__][___20%____] ~ (0.4)

Total [__added__][_____________420______________] ~ (1.0)

Girls at first : 20/100 x 420 = 84

0.6 ---------> 420 - 84 = 336
0.1 ---------> 336 รท 6 = 56
0.4 ---------> 56 x 4 = 224
Additional girls enrolled ---> 224 - 84 = 140

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 11/07/10
Posts: 70

Profile Email    
   
By: geniuskids (offline)  Tuesday, August 21 2012 @ 07:50 PM CDT  
geniuskids

Thanks So much. But what about Q16???Anyone can help?

Forum Active Member
Active Member

Registered: 11/12/11
Posts: 169

Profile Email    
   
By: t0002630h (offline)  Wednesday, August 22 2012 @ 01:03 AM CDT  
t0002630h

Q16
a) Assume the number of children on Day 1 is 100u + 120 and the number of adults is 100u. So on day 2, the number of children is 125u + 150 (25% more) and the number of adults is 95u (5% less). Total people on Day 2 is 220u + 150, which is also 2570. Thus 220u is 2570-150=2420. 1u is 2420/220=11. Adults on day 1 is 100u, so 100x11=1100.
b) Total people on both days --> 100u + 120 (children on day 1) + 100u (adults on day 1) + 220u + 150 (total people on day 2) = 420u + 270.
Total people on both days --> 420x11 + 270 = 4890.
Money collected --> 4890 x $40 = $195600.

Hope I helped Smile

Forum Newbie
Newbie

Registered: 10/17/10
Posts: 2
Location: SG

Profile Email    
   
By: GIM (offline)  Wednesday, August 22 2012 @ 08:37 AM CDT  
GIM

Q16 was asked by someone earlier. The solution is posted at "Primary 5 matters----math question------08/18/12 posted by TEOTECKWAH".

Forum Regular Member
Regular Member

Registered: 11/07/10
Posts: 70

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 12:52 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content