Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Friday, November 17 2017 @ 08:56 PM CST
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 Maths Question 30
   |  Printable Version
By: shirley wee (offline)  Thursday, September 06 2012 @ 03:13 AM CDT (Read 833 times)  
shirley wee

1) Sherrie had 26 more $5 notes than $10 notes. After paying $480 for a camera with some of the $5 notes, she has 6 times as many as $10 notes as $5 notes.
(a) How many $5 notes did Sherrie have at first?
(b) How much money did Sherrie have left?

Forum Chatty
Chatty

Registered: 02/28/12
Posts: 68

Profile Email    
   
By: echeewh (offline)  Tuesday, October 23 2012 @ 09:42 PM CDT  
echeewh

Hey Shirley,

Following pls find my worked solution:

*** - for alignment purpose

Q1.

<before>

$10 |----------------|
* $5 |---------------<26>|

<process>
Paid $480 using $5 notes;

480 รท 5 = 96 ($5 notes)

<after>

**** <----- 6u ----->
$10 |----------------|
* $5 |----|<-- 70 --><26>
**** <1u>

Apply <Gap & Difference> method, we have ...

6u - 1u --> 70
5u --> 70
1u --> 14

(a)
$5 notes (at first) = 1u + 96 --> 14 + 96 = 110

(b)
Money left = 6u ($10) + 1u ($5)

$10:
6u --> 6 x 14 = 84
Value: 84 x 10 = $840

$5:
1u --> 14
Value: 14 x 5 = $70

Total money left = $840 + $70 = $910

==============

Trust this helps.

Do let me know again if this answer is different from your Answerkey or if there's further clarification.

Cheers,
Edward

Forum Active Member
Active Member

Registered: 04/21/11
Posts: 627

Profile Email    
   


 All times are CST. The time is now 08:56 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content