Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Friday, July 21 2017 @ 03:40 PM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 Nah Hua CA2 2010 paper 2
   |  Printable Version
By: ivylyelaykian (offline)  Tuesday, September 11 2012 @ 06:40 AM CDT (Read 827 times)  
ivylyelaykian


Q. 9 Helen and Jane went shopping with a total amount of $184. After Helen spent 1/3 of her money and Jane spent 4/7 of hers, they had the same amount of the money left.
How much money did Jane have at first?


Thx.

Forum Newbie
Newbie

Registered: 02/21/11
Posts: 5

Profile Email    
   
By: furby73 (offline)  Wednesday, September 12 2012 @ 12:11 AM CDT  
furby73

Let me try...

184 / 23u = 8

Jane = 14u x 8 = $112

Am I right?

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 3

Profile Email    
   
By: ivylyelaykian (offline)  Wednesday, September 12 2012 @ 07:46 AM CDT  
ivylyelaykian

Thx for reply.The ans. was correct but can i know how you get 23u?

Forum Newbie
Newbie

Registered: 02/21/11
Posts: 5

Profile Email    
   
By: furby73 (offline)  Wednesday, September 12 2012 @ 08:45 PM CDT  
furby73

Make the "left quantity" (H 2/3 & I 3/7) equal (6parts)

H left 2U x 3 = 6parts
I left 3U x 2 = 6parts

So H 3U x 3 (total) = 9parts
So I 7U x 2 (total) = 14parts

14parts + 9parts = 23parts

Hope you get my point.

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 3

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 03:40 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content