Welcome to Test-paper.info
Saturday, February 24 2018 @ 03:53 PM CST
 Select a Forum » General Chat » Primary 1 Matters » Primary 2 Matters » Primary 3 Matters » Primary 4 Matters » Primary 5 Matters » Primary 6 Matters » Question, Feedback and Comments » Education Classified
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters Nanyang Primary Maths SA2 P2 Q18
 | Printable Version
 By: Jennyleng (offline)  Sunday, October 21 2012 @ 01:17 AM CDT (Read 633 times)
Jennyleng

Q18. Mrs Lim baked some tarts. She packed all the tarts in either small or big boxes. She packed 7 tarts in each small box and 10 tarts in each big box. At first, there were 4 times as many small boxes as the big boxes. After selling half of the number of small boxes of tarts and some big boxes of tarts, Mrs Lim gave her friends another 8 small boxes of tarts. The number of tarts in the unsold small boxes was thrice the number of tarts in the unsold big boxes. There were 280 tarts left in the big and small boxes. How many tarts did Mrs Lim bake at first?

Appreciate yr help to solve this qn.

Newbie

Registered: 10/04/11
Posts: 1

 By: mhbar1986 (offline)  Sunday, October 21 2012 @ 01:34 AM CDT
mhbar1986

First we find the number of tarts left in small boxes.

4 units --> 280 tarts
1 unit --> 280 / 4 = 70 tarts
3 units --> 70 x 3 = 210 tarts in small boxes.

Now we figure out how many small boxes were left.

210 / 7 = 30 small boxes

Now we figure out the original number of small boxes.

2 units --> 30 + 8 = 38 small boxes
4 units --> 38 x 2 = 76 small boxes

Now we figure out the original number of big boxes

1 unit --> 38 / 2 = 19 big boxes

now we just calculate out the number of tarts

76 x 7 + 19 x 10 = 532 + 190 = 722 tarts

Newbie

Registered: 10/06/12
Posts: 4

 All times are CST. The time is now 03:53 pm.
 Normal Topic Locked Topic Sticky Topic
 New Post Sticky Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
 View Anonymous Posts Able to Post HTML Allowed Censored Content