Welcome to Test-paper.info
Sunday, January 21 2018 @ 04:13 PM CST
 Select a Forum » General Chat » Primary 1 Matters » Primary 2 Matters » Primary 3 Matters » Primary 4 Matters » Primary 5 Matters » Primary 6 Matters » Question, Feedback and Comments » Education Classified
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters Math
 | Printable Version
 By: vivilau1112 (offline)  Sunday, September 15 2013 @ 08:35 AM CDT (Read 650 times)
vivilau1112

Hi everyone!Can someone help me with this question?

Miss Lee spent \$1390 on soem chairs and desks. For every 2 desks bought, there were 9 chairs. The TOTAL cost of the desks was \$526 more than the TOTAL cost of all the chairs.Each desk cost \$43.10 more than each chair.How many chairs were bought?

Junior

Registered: 04/13/11
Posts: 16

 By: echeewh (offline)  Sunday, September 15 2013 @ 03:59 PM CDT
echeewh

Hey <vivilau1112>,

Following is my worked solution:

<Total Cost>

D |------------<- 526 ->|
C |------------|

Total Cost (D + C) = 1390
Total Cost (C) = (1390 - 526) ÷ 2
= 432
Total Cost (D) = 432 + 526 = 958

<Items bought>
D : C
2 : 9

2u (D) = 958
1u (D) = 958 ÷ 2 = 479

9u (C) = 432
1u (C) = 432 ÷ 9 = 48

Difference in cost between 1u(D) and 1u(C)
= 479 - 48
= 431

Given each desk (D) cost \$43.10 more than each chair (C), we have ...

1u = 431 ÷ 43.10
= 10

Number of Chairs bought
= 9u --> 9 × 10
= 90

==========

Trust this helps.

Do let me know again if this is different from your <Answerkey> or if there's further clarification.

Cheers,
Edward

Active Member

Registered: 04/21/11
Posts: 627

 All times are CST. The time is now 04:13 pm.
 Normal Topic Locked Topic Sticky Topic
 New Post Sticky Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
 View Anonymous Posts Able to Post HTML Allowed Censored Content