Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Friday, September 22 2017 @ 03:25 PM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters
 P6 Maths
   |  Printable Version
By: tchtby (offline)  Friday, September 20 2013 @ 04:05 AM CDT (Read 649 times)  
tchtby

Petunia saved some money in August and September.
For every $2 she saved in August, her mother gave her $1.
Petunia had a total of $585 at the end of two months.
This was an increase of 30% of what she would have saved on her own.
How much did she save in September?




Can someone please help me with this question? Thanks.

Forum Newbie
Newbie

Registered: 10/15/12
Posts: 13

Profile Email    
   
By: verachen (offline)  Friday, September 20 2013 @ 08:42 AM CDT  
verachen

I'm not really that sure , but this is my working . I do not know if its 100% correct ><

$585 / 130% = $4.50 ( 1% )
$4.50 x 100% = $450 ( what she would have saved without her mother giving her any $ )
$4.50 x 30% = $135 ( what her mother gave her )
$135 / $1 = 135 ( she saved 135 times of $2 )
$2 x 135 = $270 ( saved in Aug herself )
$270 + $135 = $405 ( total in Aug )
$585 - $405 = $180 ( Sep )

Ans : $180

Forum Junior
Junior

Registered: 05/07/10
Posts: 15

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 03:25 pm.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content