
By: geethavasavi (offline) Monday, March 21 2016 @ 12:55 AM CDT (Read 1321 times)



geethavasavi 
Hi Edward,
Please help to solve these problems:
1.
The cost of 3 apples is the same as 2 oranges. The total cost of 4 apples and 3 oranges is $3.40. Mrs Li bought 7 apples and 5 oranges. How much did she pay for the apples and oranges altogether? (ans: $5.80)
2.Timothy and Jordan can paint a room in 2 h together. If Timothy is painting the room alone, he can complete the task in 6 h. How long will Jordan take to paint the room all by himself? (ans: 3h)
3.Zachary had a total of 448 papayas and kiwis. He sold of the papayas and of the kiwis. Zachary sold 164 fruits in all. How many kiwis did he sell? (ans:104 kiwis)
Thanks & Regards,
Geetha

Newbie
Registered: 03/17/11 Posts: 10





By: echeewh (offline) Monday, March 21 2016 @ 03:14 PM CDT



echeewh 
Hey Geetha,
As for Q3, I think there are some missing numbers, fractions or % in the following statement "He sold of the papayas and of the kiwis" . Kindly verify and revert. Thanks.
Following are my worked solutions for Q1 and 2:
Q1.
3A = 2R (oranges)  (1)
4A + 3R = 340  (2)
(1)x4:
12A = 8R  (3)
(2)x3:
12A + 9R = 1020  (4)
Substitute (3) in (4):
8R + 9R = 1020
17R = 1020
R = 1020 ÷ 17 = 60  (5)
Substitute (5) in (1):
3A = 2 × 60 = 120
A = 120 ÷ 3 = 40
7A + 5R = (7 × 40) + (5 × 60)
= 280 + 300
= $5.80
========
Q2.
In 1 hr,
(T + J) paint (1/2) room
T paints (1/6) room
J paints [(1/2)  (1/6)] room
(1/2)  (1/6) = (2/6) = (1/3) room
Hence, J will take 3 hours to paint the same room alone.
========
Trust these help.
Do let me know again if there are further clarifications.
Cheers,
Edward

Active Member
Registered: 04/21/11 Posts: 627





By: geethavasavi (offline) Wednesday, March 23 2016 @ 01:12 AM CDT



geethavasavi 
Thank You for the solution.

Newbie
Registered: 03/17/11 Posts: 10



