Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Monday, May 29 2017 @ 06:25 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 4 Matters
 P4 Maths
   |  Printable Version
By: veronica2566 (offline)  Monday, October 18 2010 @ 06:41 AM CDT (Read 1358 times)  
veronica2566

2 questions which I hope someone can help:

1) Jess had some red beads and 90 black beads. He used up 30 black beads. Now 5/6 of his beads are red beads. How many red beads did he have?
2) Carton X has 3.32 kg more tomatoes than Carton B. After 2.3kg of tomatoes from Carton A was used up, Carton A still had thrice as much tomatoes as Carton B.
What was the mass of tomatoes in Carton B at first?

Thanks for helping!

Forum Junior
Junior


Registered: 06/23/10
Posts: 24

Profile Email    
   
By: angietoh (offline)  Tuesday, October 19 2010 @ 08:06 AM CDT  
angietoh

1)

90 - 30 =60 black ones left

5/6 of his remaining beads are red, so 1/6 must be black

1u --> 60
5u --> 5 x 60 = 300 red beads


2)
After:
A : B

3 : 1

2 U + 2.36 --> 3.32
2u --> 3.32 - 2.36 = 0.96kg
1u --> 0.48 kg

Forum Newbie
Newbie

Registered: 09/23/10
Posts: 14
Location: SG

Profile Email    
   
By: veronica2566 (offline)  Tuesday, October 19 2010 @ 11:16 PM CDT  
veronica2566

Thank you!

Forum Junior
Junior


Registered: 06/23/10
Posts: 24

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 06:25 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content