Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Tuesday, May 23 2017 @ 12:09 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 4 Matters
 P4 Maths
   |  Printable Version
By: shin (offline)  Friday, October 22 2010 @ 08:13 AM CDT (Read 1841 times)  
shin

Hi, can someone help me on the following qtn

1) In a farm, there are some goats and ducks
There are 188 legs and 60 heads in all.

a) How many ducks are there ? Ans : 26 ducks
b) How many more goats than ducks are there ? 8 more


2) A grandfather clock chimes at a regular interval. At 3pm, it takes 6 seconds to chime 3 times.
How long it takes to chime 9 times at 9pm.

My ans is 18s but the ans is 24s

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 9

Profile Email    
   
By: sethchew (offline)  Friday, October 22 2010 @ 09:13 PM CDT  
sethchew

actually,
you have to rely mainly on the ol'
guess and check method.
it helps.
during exams, you must at least have 3 guesses to get ur marks
for 1st qst

Forum Junior
Junior

Registered: 10/22/10
Posts: 15

Profile Email    
   
By: sethchew (offline)  Saturday, October 23 2010 @ 07:50 AM CDT  
sethchew

you dont just double the time,
use a time line to help you solve this problem.
6 x 60 = 360
360/2 = 180.0
but it should be 18s.......

Forum Junior
Junior

Registered: 10/22/10
Posts: 15

Profile Email    
   
By: YFY (offline)  Saturday, October 23 2010 @ 10:00 PM CDT  
YFY

Q2's answer is 24.

Chime
1st------2nd------3rd------4th-------5th-------6th------7th------8th------9th
+---------+---------+---------+---------+---------+---------+---------+---------+
0---------3---------6----------9---------12-------15--------18-------21-------24
Time taken (sec)


Every interval takes 3 sec. 8 intervals = 3*8 = 24

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 1

Profile Email    
   
By: prisneo (offline)  Sunday, October 24 2010 @ 10:13 PM CDT  
prisneo

Hi see if this help.

For Qn 1, use the "if all were ...." method

Presume that if all the animals were ducks, then there should be

60 X 2 = 120 legs

188 - 120 = 68 extra legs

The 68 extra legs belong to the goats as each goat has 2 more legs than a duck.

68 / 2 = 34 ( the no. of goats)

60 - 34 = 26 (no. of ducks)

So, Qn (a) is 26 ducks

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 1

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 12:09 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content