Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Wednesday, August 23 2017 @ 01:24 AM CDT
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters
 RGS SA2 Paper 2 Question 26
   |  Printable Version
By: annielim15 (offline)  Saturday, October 23 2010 @ 12:35 PM CDT (Read 2065 times)  
annielim15

Hi, could anyone pls help with this question :

Ali was given 0.18 litres of cough mixture by the doctor. He had to take 10ml of it every 4 hours. How many days would he take to finish the cough mixture?

May I know why is the answer 2 5/6 days and not 3 days.

Thank you for your help.

Forum Newbie
Newbie

Registered: 03/21/10
Posts: 1

Profile Email    
   
By: arifahmad (offline)  Wednesday, November 03 2010 @ 11:11 AM CDT  
arifahmad

Laughing Out Loud Laughing Out Loud Big Grin I got 3 days 0.18 litres = 180ml
Then,u take 180 divided by 10 (I do this because Ali took 10ml of medicine,we want to know how many times he took 10 ml of medicine) Ans:18
Next,the question says that Ali took it every 4 hours so 18 times 4 =72 72 divided by 24 =3
Razz i cant get 2 5/6.sorry.

Forum Newbie
Newbie


Registered: 11/03/10
Posts: 1

Profile Email    
   
By: tedsoh (offline)  Monday, January 31 2011 @ 01:29 AM CST  
tedsoh

Hi,

I think i figure out the trick of the question.
When Ali received the medicine, he would have to take the first dose.
That means that he would need to take 7 doses for the first day and 6 doses for the second and so on.

Therefore No. of doses = (180ml / 10ml ) - 1 = 17
No. of hours = 17 * 4 = 68 hours
68hours / 24hours(Per day) = 2 5/6

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 8

Profile Email    
   


 All times are CDT. The time is now 01:24 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content