Sign Up!
Login
Welcome to Test-paper.info
Sunday, November 19 2017 @ 11:44 AM CST
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 6 Matters
 Help needed
   |  Printable Version
By: dolphin (offline)  Thursday, May 08 2008 @ 10:17 PM CDT (Read 1627 times)  
dolphin

Please help to solve

1) There are 85 plates of fried rice for 80 people. Each adult eats 2 plates of fried rice and every three children share 1 plate of fried rice. How many adults and children are there?


2) 20 boys and girls sold tickets for a variety show. Each ticket was sold at $5.Each boy sold 5 tickets and each girl sold 3 tickets. The amount collected by the boys was $20 more than the amount collected by the girls. Find a) how many girls were there in the group b) how many tickets were sold altogether?

Thank You

Forum Junior
Junior

Registered: 12/31/06
Posts: 15

Profile Email    
   
By: anooravi (offline)  Friday, May 09 2008 @ 08:31 AM CDT  
anooravi

Solution for Sum 1 (By guess and check)
Adults (2) No.of plates Children (1/3) No.of plates Total plates
20 x 2 = 40 60 x 1/3 = 20 60 X
23 x 2 = 46 57 x 1/3 = 19 65 X
32 x 2 = 64 48 x 1/3 = 16 80 X
35 x 2 = 70 45 x 1/3 = 15 85(answer)
There are 35 adults and 45 children.
* Since 3 children share 1 plate I assume that each child has 1/3 of rice plate.
There is also another method for solving the same problem.

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 12

Profile Email    
   
By: anooravi (offline)  Friday, May 09 2008 @ 08:57 AM CDT  
anooravi

Solution for Sum 2 (By Guess and Check)
Boys (5) Tickets(5) Cost Girls (3) Tickets(5) Cost Difference
10 x 5 = 50 50x5=250 10 x 3 = 30 30x5=150 100 X
5 x 5 = 25 25x5=125 15 x 3 = 45 45x5=225 100 X
8 x 5 = 40 40x5=200 12 x 3 = 36 36x5=180 20

a) There were 12 girls in the group.
b) There were (40+36)= 76 tickets sold altogether.

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 12

Profile Email    
   
By: dolphin (offline)  Friday, May 09 2008 @ 09:47 AM CDT  
dolphin

Thank You for your answers.

Are there any other methods besides Guess and Check to solve these problems?

1) There are 85 plates of fried rice for 80 people. Each adult eats 2 plates of fried rice and every three children share 1 plate of fried rice. How many adults and children are there?


2) 20 boys and girls sold tickets for a variety show. Each ticket was sold at $5.Each boy sold 5 tickets and each girl sold 3 tickets. The amount collected by the boys was $20 more than the amount collected by the girls. Find a) how many girls were there in the group b) how many tickets were sold altogether?



Forum Junior
Junior

Registered: 12/31/06
Posts: 15

Profile Email    
   
By: dolphin (offline)  Friday, May 09 2008 @ 09:58 AM CDT  
dolphin

Please help

1) Four girls, A, B, C and D, each have some stamps. The number of stamps A has is 1/2 of the total number of stamps B, C and D have. The number of B has is 1/3 of the total number of A, C and D have. The number of stamps C has is 1/4 of the total number of stamps A, B and D have. If D has 78 stamps, find the total number of stamps A & B have altogether.

2) At first, Jane had 2/3 as many stamps as Kelly. After Jane bought another 20 stamps and Kelly lost 29 stamps, Jane now has 4/5 as many stamps as Kelly. Find the number of stamps Kelly had at first.

Thank You

Forum Junior
Junior

Registered: 12/31/06
Posts: 15

Profile Email    
   
By: anooravi (offline)  Wednesday, May 14 2008 @ 02:11 AM CDT  
anooravi

I was tied up with mid years and hence the delay in posting the solution.
1) Four girls, A, B, C and D, each have some stamps. The number of stamps A has is 1/2 of the total number of stamps B, C and D have. The number of B has is 1/3 of the total number of A, C and D have. The number of stamps C has is 1/4 of the total number of stamps A, B and D have. If D has 78 stamps, find the total number of stamps A & B have altogether.

Solution
Amount of stamps A has = 1/3 of the total stamps
Amount of stamps B has = 1/4 of the total stamps
Amount of stamps C has = 1/5 of the total stamps
Amount of stamps D has = 1 − 1/3 − 1/4 − 1/5 = 13/60
13/60 of the total stamps → 78 stamps
1/60 of the total stamps → 78/13 = 6 stamps
Total stamps = 6 X 60 = 360
A : 1/3 X 360 = 120
B : 1/4 X 360 = 90
The total number of stamps A and B have altogether is 120 + 90 = 210 stamps



Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 12

Profile Email    
   
By: anooravi (offline)  Wednesday, May 14 2008 @ 02:33 AM CDT  
anooravi


2) At first, Jane had 2/3 as many stamps as Kelly. After Jane bought another 20 stamps and Kelly lost 29 stamps, Jane now has 4/5 as many stamps as Kelly. Find the number of stamps Kelly had at first.

Solution :

Jane Kelly

2 :3 Before ratio
+ 20 (bought 20) − 29 ( lost 29 )
4 : 5 After ratio

( first step is to equalise the after ratio)

After equalising, it will be as follows:

10 : 12
+ 100 stamps− 116 stamps
20 : 20

10 units + 100 stamps = 12 units − 116 stamps
2 units → 216 stamps
1 unit → 108 stamps
Kelly had 3 units at first
3 units → 108 X 3 = 324
Kelly had 324 stamps at first

Forum Newbie
Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 12

Profile Email    
   
By: dolphin (offline)  Thursday, May 29 2008 @ 10:50 PM CDT  
dolphin

1)Danny has $160 more than Alan. After giving 1/10 of his money to Alan, he now has 3 times as much money than Alan. How much money do they have in the first place?

2)There are 600 children in Group A and 30% of them are boys.
There are 400 children in Group B and 60% of them are boys.
After some children are transferred from group B to Group A, 40% of the children in Group A and 60% of the children in Group B are boys.
How many children are transferred from Group B to Group A?

Forum Junior
Junior

Registered: 12/31/06
Posts: 15

Profile Email    
   


 All times are CST. The time is now 11:44 am.
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic w/ New Post Sticky Topic w/ New Post
Locked Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
View Anonymous Posts 
Able to Post 
HTML Allowed 
Censored Content