Welcome to Test-paper.info
Saturday, September 23 2017 @ 11:33 AM CDT
 Select a Forum » General Chat » Primary 1 Matters » Primary 2 Matters » Primary 3 Matters » Primary 4 Matters » Primary 5 Matters » Primary 6 Matters » Question, Feedback and Comments » Education Classified
 Forum Index >  Test Paper Related >  Primary 5 Matters Nanyang P5 Maths SA1 2010 Paper 2, Q16
 | Printable Version
 By: charmvalley (offline)  Tuesday, May 03 2011 @ 10:18 PM CDT (Read 1751 times)
charmvalley

Hi there, anyone know the working for this question from Nanyang SA1 Paper 2, Q16:

Mrs Tan bought 4 times as many toy guns as teddy bears. She spent \$1750 altogether. A toy gun cost \$10 less than a teddy bear. The total cost of toy guns was \$490 more than the total cost of teddy bears.
a) How much did Mrs Tan spend on the teddy bears ?
b) How much did one teddy bear cost ?

Ans: a) \$630, b) \$18

Thanks.

Newbie

Registered: 04/05/10
Posts: 1

 By: weiling88_ (offline)  Wednesday, May 04 2011 @ 03:44 AM CDT
weiling88_

a) 1750-490=1260
1260/2=630
b)1750-630=1120
1120/4=280
\$280 toy guns = \$630 teddy bears
630-280=350
350/10=35
630/35= 18

Newbie

Registered: 12/31/06
Posts: 3

 All times are CDT. The time is now 11:33 am.
 Normal Topic Locked Topic Sticky Topic
 New Post Sticky Topic w/ New Post Locked Topic w/ New Post
 View Anonymous Posts Able to Post HTML Allowed Censored Content